KazaloPortal Malo Po CalendarGalleryPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» Knjige o konjih
Čet Mar 15, 2012 8:30 pm by horselover

» Beagle
Sob Mar 10, 2012 11:01 pm by Anja&Dona

» How.<3
Pon Feb 27, 2012 6:43 pm by how.<3

» Moje živalce
Ned Jan 01, 2012 8:57 pm by airedale10

» kratkodlaki jazbečar
Ned Jan 01, 2012 8:34 pm by airedale10

» Sindy*
Pet Dec 30, 2011 3:53 pm by Sindy*

» Čivava [chuhuahueno, chihuahua]
Pet Dec 30, 2011 3:44 pm by Sindy*

» Moja lepotička Sindy :)
Pet Dec 30, 2011 3:43 pm by Sindy*

» Graje
Ned Dec 25, 2011 1:01 pm by airedale10

Share | 

Nemški bokser

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
Alja.
Admin

Število prispevkov: 2474
Kraj: Radenci
Registration date: 02/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Nemški bokser   Ned Maj 04, 2008 11:19 am

Zgodovina: Nemški bokserje so vzredili 19. stoletja v Nemčiji. Uporabljali so ga za pasje borbe, dan danes pa ga uporabljajo za družbenega psa. Primerni so tudi za čuvaja.

Življenska doba: Njihova življenska doba je največ 10 let (nekateri imajo srečo in živijo dlje).

Dlaka: Imajo kratko, sijočo in močno dlako, ki je lahko progasta ali pa rjava, včasih imajo tudi kakšne bele lise po tačkah in po trebuščku.

Telo:
Imajo potlačen gobček katerega krasi krasen črn smrček. Njihovo celotno telo je zelo (če se lahko tako izrazim) postavno in mišičasto. Večini že kot mladičkom odrežejo rep, le redki imajo svojega pravega dolgega. Njihovi uhlji so zelo visoko nastavljeni in so majhne velikosti, visijo jim pa dol. Njihove oči so črne barve.

Plečna višina: Veliki so lahko vse do (in še malo več) kot 60 cm, ne smejo biti manjši od 55 cm.

Teža: Težki so 28-37 kg.

Bolezni in zdravje:
Pri teh psih moramo paziti da se ne zredijo, tudi težave z srcem so pri njih pogoste, zato moramo paziti da ga ne utrudimo preveč.

Značaj: Zeloo, zeloo ima rad otroke, drugače pa je samozavesten in svojeglav, hitro ti lahko zameri zato je bolje da se mi njemu prikupimo prej ko se on nam, hitro se naveže na družino. Ti psi so znani po celem svetu po tem da imajo smisel za humor, kar je zelo redko pri psih. Drugače pa eni izmed naj intelegentnejših psov.

Meni so ti psi zelo všeč. Imajo ga naši sosedi (no malo daljni sosedi) in pa naši prijatelji iz Celja, tisti moški ki ima to nemško bokserko (oni iz Celja) ima njo raje, kot svojo družino, pa ne pretiravam. :mrgreen:

Pa še slika naše sosede psičke po imenu (mislim da) Lina:

Pa še par slovenskih priznanih psarn:

Azalea Pontica

Altervita

Amoteamo

Stella Styria

Suum Quique

Schiwa`s Imperium

Napisala: Maša [Maša]
PREPOVEDANO KOPIRANJE!
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://chappiii.slohosting.com